Saturday, July 30, 2022

Zomerse karpers uit de jungle stekken.

De afgelopen 2 maanden de nodige karpers weten te vangen vanaf lastige stekken. Distels, manshoge brandnetels,een ondoordringbaar lijkende jungle van bomen en struiken en niet te vergeten de bramen struiken. Als voer werd de vertrouwde gekookte hennep gebruikt met als haakaas een flinke tros wormen. Haak, Solar Stronghold maatje 8, lijn Fox Softsteel 31/00, een flintertje bladlood en een mini pauw-of stekelvarken pennetje, de hengel een Harrison Torix 1 3/4. Molen een ABU C5, een klassieker.
Een open plekje in de "jungle" tussen waterlelies en een boom in, schone bodem, een prachtstek die al enkele flinke karpers op de kant gebracht heeft. Deze aan 1 oog blinde karper is een van de karpers van deze stek...84 cm en 24 pond. Trok het pennetje weg als een klein baarsje met bij het ophalen van de lijn barste het geweld los... Een gele schim glijdt kort langs de kant langs m'n aangeboden wormen, keert om,het pennetje loopt weg.... 10 minuten later ligt er een schubkarper van 82 cm in het net.
Een gele schim glijdt onder de kant langs m'n aangeboden wormen, keert om,het pennetje loopt weg.... 10 minuten later ligt er een schubkarper van 82 cm in het net.
Deze schubkarper zat met zijn kop in het oeverriet op zoek naar wat lekkers, de wormen werden niet genegeerd.....
88 cm en 26 pond... deze bonk spieren gaf zich pas na 10 minuten gewonnen na enkele lange runs gemaakt te hebben.

No comments: