Friday, September 3, 2021

Alles draait om de eenvoud deze zomer.

De zomer loopt weer op zijn einde. De afgelopen 3 zomermaanden weer eens actief met de penvisserij op karper bezig geweest en met succes moet ik zelf zeggen. De aanpak was telkens eenvoudig. Enkele voerstekjes met een paar handen gekiemde hennep aanleggen, vervolgens deze om beurten afvissen met een met wormen beaasde haak. Blijkbaar onweerstaanbaar voor een azende karper. Maar zeelt, brasem, baars en een flinke snoek konden de worm eveneens niet weerstaan. De worm, een aassoort welke prima werkt bij actief azende vissen. Zomaar op de bonnefooi een met wormen beaasde haak in leggen kan dus echter van alles opleveren.
Een schubkarper van 84 cm en 24 pond, de karper was op m'n voerstekje flink aan het azen gezien het grote bellenplakkaat, eenmaal gehaakt nam deze karper enkele lange runs.
In het bestand van mijn viswater zit zowaar nog een enkele spiegelkarper. Met een enkele grote bel op het voerstekje verrade deze spiegelkarper zich. 70 cm 18 pond
Baars en zeelt zijn eveneens liefhebbers van een worm.
Deze staartvin behoort toe aan een beresterke schubkarper van 83 cm en 24 pond Zo...laat de herfst nu maar komen met weer eens een lekkere wind uit westelijke richtingen in plaats van de noorden wind van de maand augustus.

No comments: