Thursday, July 20, 2017

Gedonder.

Het dondert nog in de verte, de regen brengt kleur in het water en de eerste barbeel dient zich al aan.

Vanmorgen in alle vroegte naar Limburg gegaan om daar achter de barbeel aan te gaan. De hele rit bliksem en regen om mij heen. Bij aankomst eerst nog een half uur gewacht in de auto eer gedonder en de ergste regenval weggetrokken was richting onze oosterburen. Rond 5.30 uur naar de stek gewandeld. Een paar handen met pellets gevoerd en voor ik goed en wel de beaasde haak ingelegt had kreeg ik de eerste forse tikken al op de top, met als gevolg dat voor zessen de eerste barbeel al in het net lag. De barbelen aasden er lustig op los. In een ochtend tijd 4 exemplaren weten te vangen, nog wat aanbeten gemist en 1 exemplaar verspeeld. Al met al geen slecht bestede dag.


Barbeel nummer 3 op deze vroege ochtend met de Speedia widedrum centrepinEen 1 1/4 pond splitcane hengel met daaronder de Allcock Popular centrepin en... een tak als hengelsteun ( je vergeet altijd wel iets)2 comments:

Klaasjan said...

Dat is een goede vangst John. Het blijft een mooie vis. Mooi klassiek setje vis je mee.

John Riegman said...

Bedankt Klaasjan!. Beetje old school vissen blijft toch het mooist, of het nu op karper, zeelt of barbeel is. Hoewel je af en toe toch niet om de moderne materialen heen kunt.