Friday, April 2, 2021

Hectische zeelt momenten.

Het is al weer eind maart. Een paar schitterende dagen liggen in het verschiet met temperaturen tot maar liefst 23C . Enkele eerder pogingen om een zeelt te vangen eindigden in een losschieter en een XL brasem. Vanmorgen al vroeg op pad gegaan. Hardy tas over de schouder, hengels en net in de ene hand en een kilo wormen, een zak pellets en een kilo hennep in een emmer in de andere hand. Na een minuut of 10 lopen kan ik mijzelf uitladen. Direkt enkele handen pellets op de ene stek een 20 tal meter verder de nodige gekiemde hennep op de andere stek. De splitcane trotter hengel met Trudex centrepin en een eigenbouw pennetje wordt als eerste in stelling gebracht beaasd met een 5-tal flinke wormen. Dan volgt de andere hengel, een licht carbon stokkie met een ABU C5 molen en een pennetje met een langstelige haak met eveneens een 5 tal wormen. Het "pennetje staren" kan beginnen. Op wat tikjes en een enkel belletje na blijft het stil. De natuur zelf is alles behalve stil, futen, kraaien, spechten, zwarkopmees, een ree, padden, klein hoefblad, alles laat zich zien en horen...lente is volop bezig.
Maar even op stek 2 kijken. Een meter of 2 voor de kant gaat het pennetje te water. Na korte tijd wat tikjes en ja...het pennetje loopt langzaam weg. De haak wordt gezet en direct is de stompende zeelt aan de andere kant voelbaar op de hengeltop. Na een korte dril glijdt het net onder de vis. De eerste zeelt is binnen. In m'n ooghoeken zie ik het pennetje van de andere hengel weglopen. Dat is waar ook... Ik sla aan en ook hier meldt een zeelt zich aan. Met de eerste zeelt nog in het net komt ook de 2e zeelt in het net. Even een hectisch moment. De nodige foto's genomen van de 2 zeelten.
Ik ga weer verder, er zit nog leven genoeg op de stekken. In het opvolgende uur volgen nog 2 zeelten waaronder 1 zeelt van 53 cm, een best exemplaar. Al met al een fijne vrij dag met een serie mooie zeelten op een vintage uitrusting.

1 comment:

Bureboyblog said...

Lovely spring fishing