Sunday, April 8, 2018

De kou is uit de lucht.

Dit weekend is het zoals voorspeld schitterend weer. De kou is nu echt uit de lucht. Temperaturen van rond de 20C. Om een vervolg aan de koude Pasen te geven nog maar eens op zeelt gaan vissen in de hoop een nog groter exemplaar te vangen. In het achterhoofd houdende dat de karper maar zeker ook de brasem mijn aas op zijn dieet heeft staan. Helaas een karper heb ik niet weten te vangen maar wel diverse XL brasems die in mijn aas een lekkere hap zagen.

Als klap op de vuurpijl zag een werkelijk smetteloze in blakende gezondheid verkerende zeelt een lekker onbijt in mijn aangeboden aas. Zo te voelen goed de winter doorgekomen want het werd een stevige dril waarbij achteraf mijn haak zelf iets uitgebogen was kwam er een zeelt van 52 cm. in het net.
Een uit zijn winterslaap ontwaakte pad op jacht naar haar geliefde.3 comments:

spinner said...

Goed begin is het halve werk Rieg, mooie vissen weer,ben zelf zaterdag voor het eerst na een hele lange tijd van revalideren ook weer naar de waterkant geweest,helaas zit het struinend vissen er niet meer in van wegen de lichamelijke klachten, nu zittend op de kanes met de match hengel is even wennen ,maar wel zo leuk, ook wil ik wat meer mij op de zeelt gaan richten ,wat hier in rotterdam en omstreken niet meevalt, slecht onderhouden viswaters, dus veel kilometers maken op de snorfiets naar nieuwe stekken dan maar,ik had op facebook een clubje de tinca hunters gevonden waarvan een hoop leden uit het noorden des lands komen ,daar hebben zij zat mooie zeelt putten zo te zien, beetje jaloers zit ik hun berichten met foto,s toch wel te bekijken.

groet Andre

John Riegman said...

Hallo Andre,

Je zou het nog een bij het Koedood kunnen proberen op zeelt, schijnt ook een goed bestand te hebben. Vergunning valt onder Groot Rotterdam. .

groet...John

spinner said...

Hoi John, helemaal top bedankt ,blijf goed weer deze week dus ga vanmiddag direct even kijken daar .

mvg andre