Sunday, April 3, 2011

Zondag ochtend lekker uitslapen???


Een sterke zeelt van 50 cm en 2.2 kg.

Na mijn eigen een week lang te hebben zitten verbijten omdat ik moest werken met het mooie weer, vanmorgen eindelijk tijd gehad om te gaan vissen. De wekker om 6.15 uur gezet. Ik lijk wel gek, kun je eindelijk uitslapen, sta ik nog vroeger op als de hele week. Je moet wat over hebben voor je hobby! Het doel was om een zeelt te vangen. Deze week al voorbereidingen getroffen door hennep te weken en te koken en tijdens het tuinieren een paar mooie wormen bewaard.
Aangekomen op de stek, 2 voerstekken aangelegd. Een voor de penhengel, gevoerd met maden, hennep, pellets en mais. Tweede stek voor de steunhengel, gevoerd met pellets, wat maden en verkruimelde Frolic brokken. Alles geïnstalleerd, zitten en wachten maar. Wat mooie vogels gezien, een ijsvogel, ruigpootbuizerd en zowaar een zilverreiger. Waar blijft de vis? De eerste losse belletjes worden zichtbaar op de voerstek, ziet er goed uit!

een van de zeelten van deze sessie
Na 2 uur wachten komt de eerste zeelt op de kant van het jaar. Gevangen op de traditionele worm, een wat magere zeelt van 45 cm met een lelijke plek op zijn borstvin. Half uurtje later gaat mijn onlangs aangeschafte Delkim fluiten, de tweede zeelt is een feit. Een "bokser" van 43 cm. met een mooie groene kleur gevangen op een Frolic brok op een hair. Na nog een enkele voorns en bliek gevangen te hebben wordt het rond 10 uur weer tijd om in te pakken. De steunen hengel even in het gras gelegd zodat de Delkim opgeruimd kon worden.

De Delkim staat houdt de wacht.
In mijn ooghoeken zie ik mijn hengeltop stoten, toch maar aanslaan??? Na een paar minuten drillen komt een "Mike Tyson" op de kant. Tot kort voor het landen gedacht dat ik een karper aan de lijn had. Bleek dus een zeelt te zijn van 50 cm. lang en 2.2 kg zwaar. eveneens gevangen op 1 Frolic brok op een hair.
Al met al een heerlijke ochtend gehad ! en uitslapen....wat is dat?

groet...John R

5 comments:

Marcel said...

Hallo John
Goed bezig en meteen aantallen vangen. Super!!
Ja en de tijd van vroeg opstaan voor het vissen begint weer he. Maar dat moet je er maar voor over hebben he. Ik heb er geen moeite mee :)
Groet en leuk verslag.
Marcel(Vis)Pomp

FER said...

Super John, ben zelf nog op zoek naar het juiste Zeelt water en de juiste methode. Ben nu bezig met ham, mais, worm en maden maar wellicht zijn de Frolic brokken ook een idee. 3 Zeelten in een sessie, daar droom ik vooralsnog over.

Grtx,

FER

John Riegman said...

Hallo Fer,

De mini Frolic brokjes werken heel goed. Ik had de Frolic brok op een Korum Hairrig haak met Quickstop gemonteerd. Gaatje door de Frolic boren tot in het middengat. Dan de Quickstop er door steken. De brok blijft nu goed vast zitten. Verder vorig jaar veel zeelt met worm en met Sonubaits Halibut softhookers gevangen, deze laatste op je haak aan/om een elastiekje monteren, voeren met gewone kleine halibut pellets. Verder voeren met gekiemde hennep.

groet...John R

FER said...

Thnx voor de info John. Ga zeker aan de gang met de Frolic omdat de ham veel vis tot azen zet maar ook nogal makkelijk van de hair gevreten wordt. En weer een reden om de hengelshop te bezoeken voor die Sonubaits Halibut pellets.
Grxt, FER

Frank said...

Hallo John

mooie blog heb je zeg ,en wat een prachtige klassiek materialen vis je !
ga je blog zeker in de gaten houden .

Gr Frank