Sunday, April 17, 2011

Niet de eerste aan de waterkant.


Een groene lente zeelt van 42 cm

Deze ochtend weer eens vroeg opgestaan om te gaan vissen, vertel eens wat nieuws zou je zeggen. Aangekomen bij het water zag ik iemand die zijn wekker nog vroeger had gezet, een reiger. Op zijn gemak wakker aan het worden op een dikke tak, geduldig wachtend op zijn ochtend ontbijt.

De centrepin moet in actie komen

Handje pellets, paar handjes maden en als toetje een handje bloodworm pellets. Daarmee is deze ochtend de tafel voor de vissen gedekt. Het weer is heerlijk rustig, de vogels zingen uitbundig, alleen de vis is wat minder uitbundig. Toch weer een koude nacht geweest. De hengel met centrepin ligt geduldig in de steunen te wachten, de pauwpen laat zijn kopje boven water steken. Af en toe komt er een voorn aan de haak maar groter als deze visjes is het nog niet.

De reiger had zijn wekker nog vroeger gezet!

Nog maar eens van aas wisselen en een dikke regenworm op de haak prikken, de zeelt verleider bij uitstek. En inderdaad, na een kwartiertje duikt de pauwpen plots kopje onder. Anders dan het zenuwachtige getrek van de voorntjes. Ik tik aan en voel direkt het stompen op de hengel van de vis die aan de andere kant van de lijn gehaakt is. Na een korte dril, waarbij de centrepin lekker ratelt als de vis een korte run neemt, komt er een mooie groene zeelt van 42 cm. op de kant. De klassieke worm maakt deze heerlijke lente ochtend toch maar weer tot een stralende dag.

groet....John R

5 comments:

Klaasjan said...

Dag John,

Weinig zo mooi bij het sportvissen om zo vroeg aan het water te zijn om te vissen op zeelt.

Vraag. Je vist met wormen in de gesloten periode voor deze aassoort. Of ben ik mis??

vrgr Klaasjan

John Riegman said...

Dat klopt Klaasjan, als de zeelt niet met andere aassoorten te verlijden is, dan blijft de worm over, zelfs als het gesloten tijd voor deze aassoort is.
Trek mijn camouflage kleding aan tijdens deze illegale praktijken, je weet maar nooit........

groet....John R

Klaasjan said...

Vanaf 2012 zijn we waarschijnlijk van deze wetgeving af en mag er in de maanden april en mei wel met een worm gevist worden.
Ik zondig zelf ook geregeld.....

vrgr Klaasjan

FER said...

John,

Gaat lekker zo, iedere week een mooie Zeelt. Zelf afgelopen week op de Frolic (jou tip) mijn eerste zeelt van dit seizoen mogen vangen.
Grtx,

FER

Ben said...

Leuk om jouw verslag te lezen. Ik zie dat de zeelten wakker zijn. Mooi hoor; een zeelt en een ratelende centrepin; daar wil ik ook wel vroeg voor opstaan!